Pitborden

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een pitbord is het ideale hulpmiddel

Tijdens een motorcross wedstrijd wordt er gestreden op het scherpst van de snede. Het pitbord is een handig hulpmiddel waarmee de monteur de motorcrosser van nuttige informatie kan voorzien tijdens de race. De pitborden zijn verkrijgbaar als whiteborden en krijtborden met elk zijn eigen voordelen.

Rondetijden, positie en handige aanwijzingen

Tijdens het racen is een pitbord een onmisbaar hulpmiddel. Een heat wordt gestart met meer dan 40 rijders en duurt vaak tussen de 10 en 25 minuten + 1 ronde, hierdoor heeft de rijder vaak geen idee op welke positie hij rijdt en hoe lang de heat nog duurt. Dit is informatie wat eenvoudig doormiddel van het motorcross aangeef bord getoond kan worden door de monteur aan de rijder. Naast de positie zijn ook tips, de rondetijden en de voorsprong of achterstand van groot belang. Aan de hand van deze informatie kan de rijder inschatten of hij zich klaar kan maken om een aanval in te zetten op de rijder voor zich of dat hij zijn positie moet verdedigen. 

De pitborden zijn verkrijgbaar als krijtborden en als whiteborden waar met een bijbehorende stift op geschreven kan worden. Het whitebord heeft als voordeel ten opzichte van het een krijt pitbord dat de aanwijzingen eenvoudig zijn uit te wissen met een doekje of wisser. Het krijtbord dient voor een optimale reiniging met water gereinigd te worden. 

Het verschil tussen een 1e of 2e plaats

Het verschil tussen plaats 1 en 2 is soms maar minimaal. Echter kan een pitbord kan het verschil maken tussen een overwinning of een tweede plaats. Met de juiste informatie kan gecommuniceerd worden dat er nog een positie gewonnen kan worden terwijl dat rijder dit niet altijd zelfstandig kan inzien. De monteur kan door middel van de juiste informatie op het pitbord te schrijven het verschil maken tussen een 1e of 2e plaats.